Title Icon GENERALNE WYKONAWSTWO CENTRUM BIZNESOWO-EDUKACYJNEGO

GENERALNE WYKONAWSTWO CENTRUM BIZNESOWO-EDUKACYJNEGO

Lokalizacja: GNIEZNO, WOJ. WIELKOPOLSKIE

Zakres prac:

Realizacja obejmowała zmianę przeznaczenia zabytkowego obiektu, budowę nowego obiektu biurowego, usługowego oraz budowę hali sportowo – rekreacyjnej wraz z boiskiem. Inwestycja wykonana została w stylu industrialnym- ściany surowe, murowanie z bloczków betonowych, stropy w systemie RECTOLIGHT z belek sprężonych i wypełnień z drewna prasowanego, widoczne trasy kablowe, konstrukcja dachu- drewno klejone. Elewacja - klinkier w połączeniu z blachą elewacyjną i fasadą aluminiową- całość komponująca się z sąsiednią szkołą w tym samym kompleksie.

BUDOWA HALI SPORTOWO-WIDOWISKOWEJ

Lokalizacja: ZANIEMYŚL, WOJ. WIELKOPOLSKIE

Zakres prac:

Obiekt, który stanął obok szkoły, składa się z części głównej (halowej) spełniającej funkcję sali sportowo - gimnastycznej oraz z dwukondygnacyjnej części pomocniczej połączonej łącznikiem z istniejącym budynkiem szkoły. Część pomocnicza w parterze zawiera pomieszczenia socjalne takie jak szatnie, sanitariaty z natryskami, magazyny, pomieszczenia dla nauczycieli i trenerów i siłownię. Z kolei na piętrze zlokalizowano: salę fitness, salę do gimnastyki korekcyjnej, gabinet odnowy biologicznej, saunę, salkę wykładową oraz sanitariaty. Sama płyta sportowa posiada wymiary 44 m x 22,5 m a trybuny to ponad 200 miejsc siedzących.

GENERALNE WYKONAWSTWO HALI SPORTOWO-WIDOWISKOWEJ

Lokalizacja: GNIEZNO, WOJ. WIELKOPOLSKIE

Zakres prac:

Inwestycja zawiera jednokondygnacyjną salę gimnastyczną, z którą połączona jest trójkondygnacyjna, niższa część. Z obiektu sportowego mogą korzystać jednocześnie 52 osoby. W pomieszczeniu sali gimnastycznej znajduje się również trybuna stała na łączną ilość 124 miejsc siedzących. Dojście do trybun zapewnione zostało z klatki schodowej. Główne wejście do obiektu zaprojektowane zostało w sposób umożliwiający dostęp osobom niepełnosprawnym.